Min Kompetencemappe

Introduktion - Jobsøgning

Måske er du i job, men tænker på at skifte til et nyt job? Måske er du ledig?

I begge tilfælde kan Min Kompetencemappe hjælpe dig til at afklare følgende i din jobsøgning: Hvilke kompetencer har jeg i forhold til de job jeg vil søge? Hvordan præsenterer jeg kompetencerne i mine jobansøgninger?

Du har sandsynligvis flere kompetencer end du selv tror! Når du har udfyldt Min Kompetencemappe opdager du måske, at du har kompetencer i forhold til mange andre jobs end du oprindeligt forestillede dig.

Med Min Kompetencemappe kan du få systematisk overblik over alle dine kompetencer, uanset hvor du har opnået dem.

For eksempel:

  • Din erhvervserfaring. Hvor har du evt. arbejdet før? Hvilke arbejdsopgaver havde du? I Min Kompetencemappe kan du beskrive de erhvervserfaringer du synes er relevante i forhold til de jobs du ønsker at søge. Du kan også beskrive eller vedhæfte billeder af produkter eller opgaver du har lavet i dit arbejde.
  • Dine kompetencer fra fritidslivet. Det kan være at du har håndværksmæssig erfaring med at reparere huse, biler eller andet i din fritid? Eller erfaring med at arbejde som træner i den lokale sportsklub? Sådanne erfaringer og kompetencer kan du tage med i Min Kompetencemappe – og bruge i dine jobansøgninger.
  • Din uddannelse og efteruddannelse. I Min Kompetencemappe kan du lave en oversigt over samtlige uddannelser og kurser du har gennemført siden du gik ud af folkeskolen.
  • Dine faglige kompetencer. Hvad kan du? Hvad ved du noget om? Hvilke arbejdsopgaver og – områder har du erfaring med?

Når du har udfyldt Min Kompetencemappe kan du sammensætte en præsentation af mappen og vedlægge den i dine jobansøgninger. Alt efter hvilket job du vil søge kan du udvælge, hvad du vil have med i en præsentation. Du kan lave alle de præsentationer du vil.

Tilbage til forside

Vælg hvordan du vil fortsætte

Vælg sprog